ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Πανικός Στην Ευρώπη. «Θα Τελειώσει Η «Κατάρα Του Πούτιν» Την Ευρωπαϊκή Οικονομία;»


 

Πανικός Στην Ευρώπη. «Θα Τελειώσει Η «Κατάρα Του Πούτιν» Την Ευρωπαϊκή Οικονομία;»


«Θα τελειώσει η «κατάρα του Πούτιν» την ευρωπαϊκή οικονομία;»: Βερολίνο και Λονδίνο σε πανικό 

Η Ευρώπη βιώνει μια σοβαρή οικονομική κρίση, κηρύσσοντας μια πολιτική κυρώσεων κατά της Μόσχας. Και ο Βλαντιμίρ Πούτιν γελάει χαρούμενα με το πώς η ΕΕ πολεμά απεγνωσμένα τις συνέπειες του χτυπήματος των «αόρατων όπλων μαζικής καταστροφής» της, η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai ρίχνει μια σκιά στον φράχτη.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, έχουν πληγεί σκληρά από τις εκτοξευόμενες τιμές της ενέργειας από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Στη Γερμανία, η στάθμη του νερού στον ποταμό Ρήνο έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας δύσκολη τη μετακίνηση των πλοίων που μεταφέρουν άνθρακα και προϊόντα πετρελαίου. Ως αποτέλεσμα, μια ταχεία άνοδος των τιμών της ενέργειας και η διακοπή πολλών αλυσίδων εφοδιασμού στην ήπειρο.

Το φθινόπωρο θα έρθει στην Ευρώπη η «ενεργειακή κόλαση» και η βαθύτερη οικονομική κρίση. Ορισμένοι ειδικοί σημειώνουν ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι ένα είδος «κατάρας του Πούτιν».

Ποια είναι η κατάσταση στην ήπειρο τώρα και τι θα συμβεί στη συνέχεια; Εδώ είναι μια αναφορά από την πρώτη γραμμή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο μέσος ετήσιος λογαριασμός κοινής ωφελείας για ένα τυπικό νοικοκυριό θα αυξηθεί στις 4.266 £ (5.034 $) μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, περισσότερο από τρεις φορές από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συζήτησε με στελέχη της ενέργειας στις 11 Αυγούστου πώς θα αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, αλλά καθυστέρησε τη συγκεκριμένη δράση μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Όταν επιλέξουν τον αντικαταστάτη του.

Στη Γερμανία, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί από το προηγούμενο έτος στα 3.240 ευρώ ανά χίλια κυβικά μέτρα και το γερμανικό κοινό κυριολεκτικά απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα.

Ωστόσο, δεν έχουν αναπτυχθεί μέτρα στο Βερολίνο και δεν θα είναι δυνατό να διορθωθεί η κατάσταση στο εγγύς μέλλον.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας επιβραδύνει φυσικά την ευρωπαϊκή οικονομία. Η Βρετανία, με την αρνητική της ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, θα περάσει σε ύφεση το επόμενο.

Στη Γερμανία, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων υποχώρησε 8,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη τέτοιων στατιστικών.

Το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο τον Μάιο για πρώτη φορά μετά από τριάντα ένα χρόνια έπεσε στο κόκκινο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών βρίσκεται στα πρόθυρα ελλείμματος.

Το Ινστιτούτο Αγοράς Εργασίας και Απασχόλησης, θυγατρική της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, δήλωσε στις 9 Αυγούστου:

«Λόγω της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας και άλλων παραγόντων, μέχρι το 2030 η χώρα θα χάσει περισσότερα από 265 δισεκατομμύρια δολάρια προστιθέμενης αξίας, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και, κυρίως, την αγορά εργασίας».

Μια ύφεση στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο) και στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης (Γερμανία) θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, όπου η άνοδος παρουσία «εταιρειών ζόμπι» ήταν ένας ιδιαίτερος πονοκέφαλος.

Πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται για περισσότερα από δέκα χρόνια και των οποίων τα EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) ήταν κάτω από τα συνολικά έξοδά τους τα τελευταία τρία συνεχόμενα έτη.

Δηλαδή, πρόκειται για εταιρείες-φαντάσματα που υπάρχουν με ζημιές, από τις οποίες υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός στην Ευρώπη σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία αύξησε τα επιτόκια τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, αυστηροποιεί τη νομισματική πολιτική για να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, η οικονομική αβεβαιότητα αυξάνεται στην Ευρώπη και το επιχειρηματικό κλίμα στον κλάδο επιδεινώνεται.

Στις 13 Αυγούστου, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας δήλωσε:

«Η ενεργειακή κρίση έχει αφήσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα σε αδιέξοδο και πολλές τράπεζες παλεύουν με επισφαλή χρέη».

Εάν η ΕΕ και οι επιμέρους ευρωπαϊκές χώρες δεν λάβουν ενεργητικά μέτρα, τότε μια νέα ισχυρή οικονομική κρίση μπορεί να ξεσπάσει στην ήπειρο, η οποία θα καλύψει ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν θα ήταν αυτή η ίδια η «κατάρα του Πούτιν» που θα ακολουθήσει την ενεργειακή κρίση που του αποδόθηκε και μια βαθιά οικονομική ύφεση στην ήπειρο, και μήπως η Ευρώπη, με την αντιρωσική της πολιτική, περιήλθε σε μια κατάσταση «από τη φωτιά στο τηγάνι»;

Για να δούμε, δεν έχουμε πολύ να περιμένουμε.

Yakov Pavlov

ΠΗΓΗhttps://alfeiospotamos.gr/2022/08/26/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba/

ΔΙΣΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Υπ. Βουλευτής Ν.Πέλλας

Στοιχεία επικοινωνίας με την υποψήφια: ΤΗΛ: 6934012767- 6907463910  E/MAIL: vividiskou71@gmail.com https://diskou.blogspot.com/ https://h-b-h-h-b-h.blogspot.com/ https://web.facebook.com/vividiskou/ https://twitter.com/diskou_blogspot

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ: http://www.radioargw.gr

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn...

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r..

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m       

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

  Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

Post Top Ad