ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Αυτή Είναι Ιστορικά Η “Επιθετικότητα” Της Ρωσίας !! Ο Μισός Κόσμος Της Χρωστάει Τη Ζωή Του Και Την Μισούν Γι’ Αυτό !!


Αυτή Είναι Ιστορικά Η “Επιθετικότητα” Της Ρωσίας !! Ο Μισός Κόσμος Της Χρωστάει Τη Ζωή Του Και Την Μισούν Γι’ Αυτό !!


ΑΛΦΕΙΟΣ : Γι’ αυτό … 48 και πλέον κράτη της Δύσης κατά της Ρωσίας, στο έδαφος της Ουκρανίας, μέχρι… τον τελευταίο Ουκρανό !! … κι έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο … “δαγκώνοντας το χέρι που τους βοήθησε” … επιβεβαιώνουν το ρητό : “Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος” !!!
……………………………………………….
Φινλανδός blogger σόκαρε τα κοινωνικά δίκτυα όταν δημοσίευσε αυτό το άρθρο:
.
Ρωτάτε για τα αποτελέσματα της “επιθετικότητας” της Ρωσίας; Αυτά είναι τα εξής: η μισή Ευρώπη και τμήματα της Ασίας έλαβαν κρατική υπόσταση από το συγκεκριμένο κράτος.
.
Ας θυμηθούμε ποιος ακριβώς:
– Η Φινλανδία το 1802 και το 1918 (μέχρι το 1802 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).
– Η Λετονία το 1918 (μέχρι το 1918 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).
– Η Εσθονία το 1918 (μέχρι το 1918 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).
.
– Το 1918, η Λιθουανία αποκατέστησε την κρατική της υπόσταση χάρη στη Ρωσία.
– Η Πολωνία αποκατέστησε δύο φορές το κράτος της, το 1918 και το 1944. με τη βοήθεια της Ρωσίας. Μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα ήταν η διαίρεση της Πολωνίας μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Γερμανίας!
– Η Ρουμανία γεννήθηκε ως αποτέλεσμα των ρωσοτουρκικών πολέμων και έγινε κυρίαρχος με τη βούληση της Ρωσίας το 1877-1878.
Η Μολδαβία ως κράτος γεννήθηκε εντός της Σοβιετικής Ένωσης.
.
Η Βουλγαρία απελευθερώθηκε από την καταπίεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως αποτέλεσμα της νίκης των ρωσικών όπλων που αποκτήθηκαν στον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878 και ανέκτησε την ανεξαρτησία της, που ήταν ο στόχος αυτού. Ευτυχώς, το κράτος της Βουλγαρίας συμμετείχε σε δύο παγκόσμιους πολέμους ως μέρος των αντιρωσικών συνασπισμών. Η Βουλγαρία είναι σήμερα μέλος του ΝΑΤΟ και υπάρχουν αμερικανικές βάσεις στην επικράτειά της. Μετά το 1945, κανένας Ρώσος στρατιώτης δεν ήταν παρών στην επικράτειά τους…
– Η Σερβία, ως κυρίαρχο κράτος, γεννήθηκε ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου.
.
– Αρχικά το Αζερμπαϊτζάν σχηματίστηκε ως κράτος μόνο ως μέρος της Σοβιετικής Ένωσης. (σημ. Αλφειού: μέχρι το 1918 δεν υπήρχε πουθενά ως κράτος. Χτίστηκε πάνω στα αρμενικά εδάφη !! Το Μπακού Ραβάν ήταν αρμένικη πόλη !!)
– Η Αρμενία επέζησε σωματικά μόνο ως μέρος της Σοβιετικής Ένωσης και ως αναζωογονημένο κράτος.
– Η Γεωργία έχει παραμείνει σωματικά και αναβίωσε ως κράτος χάρη στη Ρωσική Αυτοκρατορία
.
– Το Τουρκμενιστάν δεν είχε ποτέ κρατική υπόσταση και το σχημάτισε μόνο ως μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.
– Το Κιργιστάν δεν είχε ποτέ κρατική υπόσταση και σχηματίστηκε μόνο ως μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.
– Το Καζακστάν δεν είχε ποτέ κρατική υπόσταση και το διαμόρφωσε μόνο ως μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.
– Η Μογγολία δεν είχε ποτέ κρατική υπόσταση και την σχημάτισε μόνο με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης.
.
Η Λευκορωσία και η Ουκρανία έλαβαν για πρώτη φορά κρατική υπόσταση ως μέρος των δημοκρατιών της Σοβιετικής Ένωσης ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης. Και μόνο το 1991 (και από τη Ρωσία) πήραν την πλήρη ανεξαρτησία τους.
.
Αξίζει επίσης να εξετάσουμε τον ρόλο της Ρωσίας-Σοβιετικής Ένωσης στη γέννηση και ανάπτυξη κρατών όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, η Ινδία, η Ελλάδα , η Αλγερία, η Κούβα, το Ισραήλ, η Αγκόλα, η Μοζαμβίκη κτλ.
.
Αυτή είναι μια τόσο περίεργη “επιθετικότητα” ιστορικά εκ μέρους των Ρώσων!
Με τη σημαντική συμβολή αυτής της χώρας, ακόμη και η Ελβετία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γαλλία. Επίσης, αυτό οφείλεται στον Suvorov (217 χρόνια πριν), και η Ελβετία δεν έχει αγωνιστεί ποτέ από τότε. (σημ. Αλφειού: Αξίζει να υπενθυμήσουμε επίσης τον ρόλο του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσσίας, Ιωάννη Καποδίστρια … Ο Καποδίστριας στήριξε την άμεση Δημοκρατία στην Ελβετία και τα καντόνια τα οποία θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε με τις Πόλεις- Κράτος της αρχαίας Ελλάδας.
.
Συνέβη επίσης:
– Απελευθέρωση της Αυστρίας από την Τρίτη Αυτοκρατορία το 1945;
– Απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας από την Τρίτη Αυτοκρατορία το 1945;
.
– II. Η θέση της Αικατερίνης το 1780 με την ίδρυση του Συνδέσμου Ένοπλης Ουδετερότητας και την πραγματική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Βόρειας Αμερικής στον αγώνα τους για ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία.
.
– δύο φορές τους τελευταίους 2 αιώνες η Ρωσία παρείχε ανεξαρτησία στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη μετά τον αφανισμό του Χίτλερ και του Ναπολέοντα;
.
.
– Η θέση του Στάλιν για τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, που έδωσε στη Γερμανία την ευκαιρία να διατηρήσει την κρατική υπόσταση μετά την ήττα το 1945· (σημ. Αλφειού: Η Ρωσία με τα θύματα της και ειδικά με τη νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ, ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και γλύτωσε ο υπόλοιπος πλανήτης. )
.
-Η θέση του Γκορμπατσόφ που επέτρεψε την επανένωση και της δύο Γερμανίας το 1990 χωρίς περιττά θέματα·
.
-Η υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης στην Αίγυπτο, ακολουθούμενη από το 1956-1957-1967-74. -Ο βασικός ρόλος της Ένωσης εξασφάλισε το 1975 την επίτευξη της ανεξαρτησίας της Αγκόλας.
.
Και τέλος, το πιο σημαντικό. Η Σοβιετική Ένωση ήταν εκείνη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πλειονότητα των δυτικοευρωπαϊκών αποικιών κερδίζοντας την ανεξαρτησία τους στην παγκόσμια διαδικασία αποαποικιοποίησης που ξεκίνησε η Ένωση.
.
Όλη η ιστορία της Ρωσίας δείχνει ότι, υπό κάθε κυβέρνηση και καθεστώς, τηρεί με συνέπεια τις αρχές της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης των εθνών και των λαών. Ήταν αυτή που βοήθησε με κάθε δυνατό τρόπο να δημιουργηθεί ένας πολυπολικός κόσμος για κάθε εποχή και κάθε φορά.
.
Δυστυχώς, θυσίαζε πολύ συχνά τα συμφέροντά της, και αν η πολιτική της μητέρας Ρωσίας ήταν τουλάχιστον ένα κλάσμα παρόμοια με αυτή των Βρετανών, τότε ο μισός κόσμος θα ήταν τώρα μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορικής Κοινότητας. Και ο ρωσικός λαός, όπως και οι σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας, θα λουζόταν στην πολυτέλεια, εις βάρος των κρατών, χωρών και πρωτευουσών που απελευθερώθηκαν από άλλους αποικιοκράτες.
.
Γι’ αυτό ο μισός κόσμος χρωστάει τη ζωή του στη Ρωσία.
Και αυτός είναι ο λόγος που είσαι τόσο ένοχος σε αυτή τη σπουδαία χώρα! Στέλνω αυτό το αρχείο για να δημιουργήσω μια αλυσίδα μνήμης. Στη μνήμη 20 εκατομμυρίων Σοβιετικών πολιτών, 10 εκατομμυρίων Χριστιανών, 1900 ιερέων, που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, βιάστηκαν, κάηκαν, πείνασαν και εξοντώθηκαν από τους Ναζί.
Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνουμε τα πάντα για να μην ξεχάσει ποτέ ο κόσμος, πάντα θυμηθείτε τη συμβολή του σοβιετικού λαού στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό.


ΔΙΣΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Υπ. Βουλευτής Ν.Πέλλας

Στοιχεία επικοινωνίας με την υποψήφια: ΤΗΛ: 6934012767- 6907463910  E/MAIL: vividiskou71@gmail.com https://diskou.blogspot.com/ https://h-b-h-h-b-h.blogspot.com/ https://web.facebook.com/vividiskou/ https://twitter.com/diskou_blogspot

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ: http://www.radioargw.gr

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn...

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r..

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m       

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

  Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

Post Top Ad