ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η Gazprom Απείλησε Τη Naftogaz. Δεν Μπορούμε Να Πληρώσουμε Αφού Διακόψατε Τη Ροή Αερίου Προς Τη Ε.Ε. !!


 

Η Gazprom Απείλησε Τη Naftogaz. Δεν Μπορούμε Να Πληρώσουμε Αφού Διακόψατε Τη Ροή Αερίου Προς Τη Ε.Ε. !!


ΑΛΦΕΙΟΣ : Τον Μάϊο Η Ουκρανία έκλεισε βασικό αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επικαλούμενη ανωτέρα βία … και τον Σεπτέμβριο Η Ουκρανική Naftogaz κάλεσε την Gazprom σε διαιτησία: ζητώντας χρήματα για τη διαμετακόμιση, η οποία απαγορεύτηκε από την Ουκρανία

Έτσι τώρα … Η Gazprom απείλησε τη Naftogaz ότι δεν θα μπορούσε να πληρώσει καθόλου για τη διαμετακόμιση στην ΕΕ , σύμφωνα με το δημοσίευμα της EAdaily

Η Naftogaz Ukrainy μήνυσε την Gazprom επειδή δεν πλήρωσε για όλους τους συμβατικούς όγκους διαμετακόμισης. Η ρωσική εταιρεία αρνείται να το κάνει, καθώς η Ουκρανία, με δική της θέληση, έκλεισε ένα από τα δύο σημεία υποδοχής στα σύνορα, για τα οποία υπάρχουν συμβατικοί όγκοι. Σήμερα, η Gazprom απείλησε ότι οι διαδικασίες σε μη φιλικές χώρες θα οδηγούσαν στο γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές θα επιβάλουν αντικυρώσεις και η εταιρεία θα σταματήσει να πληρώνει εντελώς.

Η Gazprom απορρίπτει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς της Naftogaz Ukrainy σχετικά με τις κινηθείσες διαδικασίες σχετικά με τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη – οι υπηρεσίες που δεν παρέχονται από την ουκρανική πλευρά δεν πρέπει και δεν θα πληρωθούν. Σήμερα, η Gazprom ενημέρωσε τη Γραμματεία του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (IAC) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και τον ασκούντα καθήκοντα επικεφαλής της NJSC Naftogaz της Ουκρανίας,  — λέει η ρωσική εταιρεία.

Η Gazprom διευκρίνισε ότι η Naftogaz Ukrainy, χωρίς επαρκή λόγο, αρνήθηκε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις διαμετακόμισης μέσω του GIS Sokhranivka και το ίδιο το γεγονός της αδυναμίας παροχής υπηρεσιών αναγνωρίστηκε από μια ουκρανική εταιρεία.

Η Naftogaz Ukrainy γνωρίζει καλά ότι, βάσει της συμφωνίας της 30ης Δεκεμβρίου 2019, η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της δεν σημαίνει καμία πληρωμή ακόμη και αν η Naftogaz Ukrainy διεκδικήσει ένα γεγονός ανωτέρας βίας στο έδαφος της Ουκρανίας, συνέχισε η Gazprom. «Επιπλέον, η εν λόγω συμφωνία, που συνήφθη το 2019 βάσει της σουηδικής νομοθεσίας, καθόρισε τον τόπο επίλυσης διαφορών μεταξύ των μερών – τη Ζυρίχη στην Ελβετία. Χάρη στον τεράστιο αριθμό αντιρωσικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν, η Σουηδία και η Ελβετία έχουν περάσει στην κατηγορία των χωρών που δεν είναι φιλικές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Σημαντικά μεταβαλλόμενες συνθήκες στερούν από την Gazprom το θεμελιώδες δικαίωμα για δίκαιη και αμερόληπτη ακρόαση, τόσο στην ίδια τη διαιτησία όσο και στα κρατικά δικαστήρια στον τόπο διεξαγωγής της».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Gazprom, η εταιρεία θεωρεί την κατάθεση της προσφυγής από τη Naftogaz Ukrainy ως εχθρικό βήμα και συνέχιση της άδικης συμπεριφοράς της ουκρανικής εταιρείας και ότι περαιτέρω προσπάθειες της Naftogaz Ukrainy να επιδιώξει την εξέταση της διαφοράς στο IAC μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι ρωσικές κρατικές αρχές θα έχουν τα πάντα για να επιβάλουν καθεστώς κυρώσεων στη Naftogaz της Ουκρανίας και να συμπεριλάβουν πρόσωπα στον κατάλογο κυρώσεων.

«Στην πράξη, αυτό θα σημαίνει απαγόρευση της Gazprom από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς πρόσωπα που υπόκεινται σε κυρώσεις στο πλαίσιο ολοκληρωμένων συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών συναλλαγών».  – κατέληξε στη ρωσική εταιρεία.

Όπως ανέφερε η EADaily , στις αρχές Σεπτεμβρίου η Naftogaz της Ουκρανίας υπέβαλε αίτηση διαιτησίας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο Διεθνές Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Παρίσι κατά της Gazprom.

Η Naftogaz απαιτεί χρήματα από την Gazprom για την υπηρεσία που παρέχεται για την οργάνωση της μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Ουκρανίας, τα οποία δεν της καταβλήθηκαν έγκαιρα και πλήρως», ανέφερε η εθνική εταιρεία  σε δήλωση. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Naftogaz Γιούρι Βιτρένκο υποσχέθηκε να αναγκάσει την Gazprom να πληρώσει.

Η Naftogaz Ukrainy απείλησε να μηνύσει τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, ο Yury Vitrenko είπε ότι η Gazprom δεν πλήρωσε επιπλέον για τους όγκους μεταφοράς φυσικού αερίου που είχε κλείσει και που ήταν στη διάθεσή του.

Η ουσία των ισχυρισμών είναι ότι η ρωσική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πληρώσει για όλους τους συμβατικούς όγκους διαμετακόμισης 109,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα, ανεξάρτητα από τις πραγματικές παραδόσεις. Αυτό έκανε η Gazprom. Ωστόσο, τον Μάιο, ο Διαχειριστής GTS της Ουκρανίας σταμάτησε να λαμβάνει φυσικό αέριο σε ένα από τα δύο σημεία υποδοχής στα σύνορα, το Sohranivka, και κήρυξε ανωτέρα βία σε αυτό. Ο χειριστής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έλεγχε το ίδιο το σημείο και τον σταθμό συμπίεσης και φέρεται να κατέγραψαν μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή καυσίμου.

Η Gazprom, με τη σειρά της, δεν είδε περιστάσεις ανωτέρας βίας και επέμεινε στη συνέχιση της διέλευσης μέσω δύο σημείων παραλαβής, καθώς οι όγκοι είχαν προγραμματιστεί για καθένα από αυτά: για Sokhranovka – 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα και για Sudzha – 77 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα ημέρα. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία εξακολουθεί να μην δέχεται αιτήσεις και η ρωσική εταιρεία αρνείται να μεταφέρει όγκους στη Sudzha και, όπως δήλωσε η ουκρανική πλευρά, σταμάτησε να πληρώνει για τους όγκους που είχαν συναφθεί μέσω της Sokhranivka. Μηνιαία είναι 30-31 εκατομμύρια δολάρια.

…………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ … γράφαμε ΕΔΩ … [ … η ουκρανική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Naftogaz, η οποία προηγουμένως είχε δηλώσει ότι οι πελάτες της αδυνατούν να πληρώσουν, ***ζήτησε επιπροσθέτως 7,6 δις ευρώ, από τους διεθνείς δανειοδότες της, για να μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η προθεσμία λήγει τη την ερχόμενη Πέμπτη. Αναλυτές βλέπουν την πτώχευση της Ουκρανίας εάν δεν δοθούν τα χρήματα αυτά, καθώς τα μεγαλύτερα έσοδα της κυβέρνησης του Κιέβου, είναι απο την Naftogaz. ]

ΠΗΓΗ : https://alfeiospotamos.gr/2022/09/27/%ce%b7-gazprom-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7-naftogaz-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e/

ΔΙΣΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Υπ. Βουλευτής Ν.Πέλλας

Στοιχεία επικοινωνίας με την υποψήφια: ΤΗΛ: 6934012767- 6907463910  E/MAIL: vividiskou71@gmail.com https://diskou.blogspot.com/ https://h-b-h-h-b-h.blogspot.com/ https://web.facebook.com/vividiskou/ https://twitter.com/diskou_blogspot

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ: http://www.radioargw.gr

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn...

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r..

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m       

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

  Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

Post Top Ad