ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΕ Φοβάται Τον Πόλεμο Υποδομών: Drones Εντοπίστηκαν Στη Νορβηγία Και Αυξάνουν Την Ετοιμότητα


Η ΕΕ Φοβάται Τον Πόλεμο Υποδομών: Drones Εντοπίστηκαν Στη Νορβηγία Και Αυξάνουν Την Ετοιμότητα 

Μετά τη διαρροή αερίου στο Nord Stream, η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να μιλά για έναν πιθανό πόλεμο υποδομών. Οι νορβηγικές αρχές ανακοίνωσαν αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης στις εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Συμπτωματικά, η τοπική ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε την εμφάνιση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε πλατφόρμες παραγωγής στη Βόρεια Θάλασσα στις 26 Σεπτεμβρίου – την ημέρα της έκτακτης ανάγκης στους αγωγούς φυσικού αερίου της Βαλτικής από τη Ρωσία στη Γερμανία, μεταδίδει η EAdaily

Η δολιοφθορά οδήγησε σε διαρροή αερίου στο Nord Stream. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί τηρούν αυτή την εκδοχή. Επιπλέον, το Γεωλογικό Ινστιτούτο Δανίας και Γροιλανδίας (GEUS) κατέγραψε στις 26 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των αγωγών φυσικού αερίου διακυμάνσεις μεγέθους 2,3 και 2,1 βαθμών.

«Τα σήματα δεν είναι σαν τα σήματα από σεισμούς. Μοιάζουν με τα σήματα που καταγράφονται συνήθως από εκρήξεις»,  αναφέρει η έκθεση GEUS. Η υπηρεσία κατέγραψε εκρήξεις στην περιοχή Nord Stream 2 στις 2.03 και κοντά στο Nord Stream στις 19.03.

Έκρηξη στο Nord Stream 2. Εικονογράφηση: eng.geus.dk
Έκρηξη στο Nord Stream. Εικονογράφηση: eng.geus.dk

Η σουηδική αστυνομία ξεκίνησε προανάκριση για το σαμποτάζ.

«Η απότομη πτώση της πίεσης που καταγράφηκε χθες ως αποτέλεσμα διαρροής αερίου και στις δύο σειρές του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 μας επιτρέπει να υποθέσουμε με βεβαιότητα ότι η διαρροή του αγωγού φυσικού αερίου προκαλείται από φυσική ζημιά», δήλωσε  ο χειριστής Nord Stream AG. σε πρόσφατη αναφορά. Προηγουμένως, η εταιρεία διεκδίκησε πρωτοφανή ζημιά και αδυναμία εκτίμησης του χρόνου αποκατάστασης.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός από τους Πολωνούς πολιτικούς, δεν κάνουν υποθέσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ένοχος για σαμποτάζ. Ωστόσο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , προειδοποίησε στο Twitter ότι η παραβίαση της υπάρχουσας ενεργειακής υποδομής θα οδηγήσει στην ισχυρότερη απάντηση από την ΕΕ.

Στη Νορβηγία, εν τω μεταξύ, αποφάσισαν να αυξήσουν την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει μέτρα ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης σε υποδομές και εγκαταστάσεις στην ξηρά και στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα. Υπάρχουν αναφορές για δραστηριότητα drone. Διενεργείται έρευνα. Βασικά, υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια των υπεράκτιων εργασιών  », δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας Terje Aasland .

Συμπτωματικά, στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις στο Nord Stream, η Νορβηγική Διοίκηση Πετρελαίου Ασφάλειας (PSAN) ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποιήσεις από εταιρείες υπεράκτιων επιχειρήσεων για την εμφάνιση αγνώστων ιπτάμενων οχημάτων (drones) κοντά στις πλατφόρμες. Το PSAN πρόσθεσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλησίασαν τις δομές και παραβίασαν τη ζώνη ασφαλείας 500 μέτρων που δημιουργήθηκε γύρω από τις εγκαταστάσεις.

«Τώρα η σύγκρουση μπορεί να εξελιχθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Πράγματι, οι εκρήξεις του Nord Stream ανοίγουν ένα νέο μέτωπο και η Ρωσία έχει κάθε ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα αγώνα με τις δυτικές χώρες – την καταστροφή των υποδομών. Αν και αν η Ρωσία θα το κάνει είναι μεγάλο ερώτημα. Εξάλλου, βλέπουμε ότι ακόμη και στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν έχει καταστρέψει το ενοποιημένο ενεργειακό σύστημα και η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας εξακολουθεί να διατηρείται. Στο Κίεβο υπάρχει ρεύμα και το Διαδίκτυο λειτουργεί. Είναι απίθανο ότι, με την παρουσία μιας ολοκληρωμένης υποδομής στην Ουκρανία, θα δούμε ρωσικά χτυπήματα σε ξένους αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική ή τη Βόρεια Θάλασσα  », λέει ο Igor Yushkov , κορυφαίος αναλυτής στο FNEB και ειδικός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Κυβέρνηση της Ρωσίας .

Ο ειδικός δεν αποκλείει να κατηγορηθεί η ίδια η Ρωσία για δολιοφθορά στο Nord Stream.

«Σε τελική ανάλυση, είναι προφανές σε όλους ότι επρόκειτο για σκόπιμες εκρήξεις. Και πρέπει να δείξετε σε κάποιον. Όπως είναι φυσικό, οι Ευρωπαίοι δεν παραδέχονται ότι αυτό έγινε τουλάχιστον με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως, όλα θα χρεωθούν στη Ρωσία. Αν και έλεγαν συνέχεια ότι η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει το Nord Stream 2 και αυτός φέρεται να είναι ένας από τους στόχους του ρωσικού NWO στην Ουκρανία.  πρόσθεσε ο Igor Yushkov.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ουκρανικό τηλεγραφικό κανάλι Resident, το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας έστειλε προτάσεις στο Βερολίνο για αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου μέσω της χώρας. Η ουκρανική διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου πραγματοποιείται πλέον σε περιορισμένους όγκους. Ο «Ουκρανικός Χειριστής GTS» κήρυξε ανωτέρα βία σε ένα από τα δύο σημεία λήψης αερίου στα σύνορα, το Sohranivka, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Η Gazprom, ωστόσο, δεν είδε κανένα εμπόδιο ανωτέρας βίας: αρνήθηκε να μεταφέρει τους όγκους που είχαν συναφθεί στη Sokhranovka στη Sudzha και σταμάτησε να πληρώνει για τους χαμένους όγκους.

……………………………………………………….

ΠΗΓΗ : https://alfeiospotamos.gr/2022/09/28/%ce%b7-%ce%b5%ce%b5-%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%bc%cf%8e%ce%bd-drones-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf/

ΔΙΣΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Υπ. Βουλευτής Ν.Πέλλας

Στοιχεία επικοινωνίας με την υποψήφια: ΤΗΛ: 6934012767- 6907463910  E/MAIL: vividiskou71@gmail.com https://diskou.blogspot.com/ https://h-b-h-h-b-h.blogspot.com/ https://web.facebook.com/vividiskou/ https://twitter.com/diskou_blogspot

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ: http://www.radioargw.gr

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn...

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r..

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m       

  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

  Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

Post Top Ad