ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Μεντβέντεφ: Το Ένταλμα Του ΔΠΔ Για Τη Σύλληψη Του Πούτιν Θα Είναι Χρήσιμο Στην Τουαλέτα

Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Εικονογράφηση: Flickr/focus.ua

Μεντβέντεφ: Το Ένταλμα Του ΔΠΔ Για Τη Σύλληψη Του Πούτιν Θα Είναι Χρήσιμο Στην Τουαλέτα


Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της διαμεσολαβήτριας των παιδιών Maria Lvova-Belova. Έτσι σχολίασε την απόφαση του ΔΠΔ ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα εικονίδιο από χαρτί υγείας.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το έγγραφο»,  έγραψε ο Μεντβέντεφ στον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο Twitter.

Το Προδικαστικό Τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) στη Χάγη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσσίδα Συνήγορο του Παιδιού Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα. Ο Πρόεδρος “δεν άσκησε τον κατάλληλο έλεγχο στους πολιτικούς και στρατιωτικούς υφισταμένους που διέπραξαν ή επέτρεψαν τη διάπραξη αυτών των πράξεων και που ήταν υπό την αποτελεσματική εξουσία και τον έλεγχό του”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΠΔ Πιοτρ Χοφμάνσκι .

Σύμφωνα με την EADaily , η είδηση ​​έχει ήδη σχολιαστεί στο Κρεμλίνο.

«Θεωρούμε την ίδια τη διατύπωση του ερωτήματος εξωφρενική και απαράδεκτη. Η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου  του Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

……………………………………………………………………………………………………

ΠΗΓΗ: https://alfeiospotamos.gr/2023/03/18/%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%86-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%cf%80%ce%b4-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%8d/

ΙΙ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

1.0. Επιτροπή συγκρότησης Ειδικού δικαστηρίου που καλείται να αποδώσει άμεσα δικαιοσύνη στα αποτελέσματα των Επιτροπών ελέγχου επί όλων των σημαντικών θεμάτων της Πολιτείας και θα επιβάλλει τις ανάλογες ποινές που θα αποφασιστεί. Η Επιτροπή Συγκρότησης έχει χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την κατάθεση των νομοσχεδίων για την σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου.
2.0. Επιτροπή ελέγχου για το Δικαστικό Σώμα:
2.1. Επιτροπή ελέγχου όλων των Δικαστικών λειτουργών για τη μέχρι τώρα δράση και λειτουργία τους.
2.2. Εντατικά σεμινάρια για την εμπέδωση του ρόλου του Δικαστικού λειτουργού.
2.3. Εντατικά σεμινάρια για εφαρμογή της διορθωτικής, της διανεμητικής και της εθιμικής δικαιοσύνης.
3.0. Το Πειθαρχικό Σώμα, είναι ανεξάρτητο σώμα για να μπορεί αμερόληπτα να διενεργεί ελέγχους, γνωματεύσεις, να επιμελείται θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης.
4.0. Οι επιτροπές πειθαρχικού θα εποπτεύσουν και θα συντονίσουν με κάθε διαφάνεια όλες τις πράξεις και σε κοινή δημόσια θέα.
5.0. Επιτροπή Δικαίου, η οποία θα ενεργεί αυτόνομα και θα εποπτεύει τη λειτουργία ολόκληρης της διακυβέρνησης.
6.0. Οι Επιτροπές θα απαρτίζονται από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους, δικαστικούς, εισαγγελείς, επόπτες, οικονομολόγους κ.α. καθώς και θα μπορούν να συμβουλεύονται οιονδήποτε κρίνουν αναγκαίο για τη διεκπεραίωση της πράξης.
7.0. Αφού περατωθεί η έρευνα των εμπειρογνωμόνων όπως πιο πάνω περιγράφεται και σημειωθούν αξιόποινα παραπτώματα από τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλ. από τους ασκούντες δημόσιο αξίωμα (ακόμα και για τους μη εν ενεργεία ) καθώς και οι σχετικοί σύμβουλοι πάσης μορφής, κράτη, τράπεζες κ.ο.κ., οι επιτροπές πειθαρχικού θα αναλάβουν να συντάξουν την ανάλογη δικογραφία, θα συντονίσουν, εκτελέσουν καθώς και θα εποπτεύσουν τη διαδικασία εκδίκασης από το Ειδικό Δικαστικό σώμα και θα εποπτεύσουν την υλοποίηση των αποφάσεων εντός χρονικού πλαισίου που θα τεθεί στην πορεία.
8.0. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του ειδικού δικαστηρίου θα είναι άμεσα εκτελεστέες.

ΔΙΣΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Υπ. Βουλευτής Ν.Πέλλας

Στοιχεία επικοινωνίας με την υποψήφια: ΤΗΛ: 6934012767- 6907463910  E/MAIL: vividiskou71@gmail.com https://diskou.blogspot.com/ https://h-b-h-h-b-h.blogspot.com/ https://web.facebook.com/vividiskou/ https://twitter.com/diskou_blogspot

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ: http://www.radioargw.gr

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn...

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r..

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m       

  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

  Εκλογές 2023: Βρέθηκαν να ψηφίζουν 10.000 άτομα άνω των 115 ετών

Post Top Ad